nedeľa 27. marca 2016

Škola volá #1

Ahojte,

dnešný príspevok bude venovaný školskej téme. Neviem ako vy, ale u nás na gymnáziu je toho skutočne viac ako dosť. A niekedy to poriadne človeku lezie na nervy. Ale, ako sa hovorí...je to príprava na vysokú školu, kedy budem s radosťou spomínať na tieto časy. Tak ako teraz s radosťou spomínam na časy, kedy som horko-ťažko prečítala strany z oficiálnej knižky Škola volá. Pamätá si ju niekto?


Teraz vám chcem napísať pár veľmi známych tipov, ktoré vám majú pomôcť v učení. Aby ste sa k nemu však dokopali, potrebujete motiváciu. Je to veľmi dôležitý a zároveň podcenovaný fakt. Zbytočne si bude pozerať tisíce tipov na efektívne učenie, keď sa k nemu ani neodstanete. Stanovte si ciele, priority. Dajte si záležať na tom, aby ste mali dobrý pocit z napísaného testu. Každý hľadá motiváciu inde, je však skutočne dôležité nájsť ju, vykašlať sa na všetky pohodlné činnosti a vyhradiť si čas, ktorý práve venujete produktívnej činnosti - ako je aj vzdelávanie sa.

nedeľa 6. marca 2016

Starostlivosť o pleť na začiatku mesiaca #1

Ahojte,

dneska sa chcem s vami podeliť o svoju špeciálnu rutinu, ktorú mávam vždy na začiatku nového mesiaca.

Hneď ako vstanem, doprajem niekoľko minút navyše svojej tvári a to tým, že si namiesto bežného face washu aplikujem 2 peelingy. Začnem svojim obľúbeným od Oriflame, ktorý sa s malými zrnitými čiastočkami postará o odumreté bunky a nečistotu na tvári.


streda 2. marca 2016

Dni s Ankou - SWAP

Ahojte,

dneska som si pre vás pripravila článok o mojej prvej spolupráci s blogerkou. Keď som si totiž prezerala rôzne blogy, tento mi pripomenul môj dávny blogerský sen. Rozhodla som sa ho splniť a na uvedený e-mail som napísala. Spolu sme sa dohodli, že našu spoluprácu rozdelíme na 2 časti. Prvá z nich je SWAP.

Princíp je v tom, že sa 2 ľudia dohodnú na určitej sume a podľa stručného ,,životopisu" sa snažia kúpiť druhej osobe darčeky, ktoré by jej mohli spraviť radosť.  My sme si najprv stanovili 10 eur. Čoskoro sme však pochopili, že to nebude stačiť a zvýšili sme náš limit na 15eur, ktorý sa mi tiež úspešne podarilo prekročiť, heh.

Vrhnime sa však na balíček, ktorý som dostala ja: